joi, 4 februarie 2016

Ruladă din piept de curcan

      



O rețetă de friptură din carne de curcan, remarcați, nu grasă, cu o umplutură care te face să iți lase gura apă ! 

Ingrediente:

20 felii de șuncă afumată tip pancetta 
1 kg piept curcan

Umplutură:

1 ceapă
50 grame semințe de pin
125 grame șuncă "bacon"  tăiat cubulețe
1 lingură ulei de măsline
25 grame unt
2 căței de usturoi
ierburi de Provence
frunze de pătrunjel
1 lingură suc de lămâie
1 ou
2 pumni de crutoane din pâine 

Se călește  ceapa și usturoiul în ulei de măsline și unt, cîteva minute. Se adaogă  și semințele de pin. Se trage de pe foc și se adaugă restul ingredientelor amestecând bine. Dacă este cazul,  se asezonează cu sare și piper.
Se sărează și piperează carnea care am tăiat-o intr-o forma oarecum dreptunghiulară. Se pregătește o folie de aluminiu, de mărime potrivită cu carnea și se acoperă cu feliile de pancetta. Se plasează deasupra carnea și se unge umplutura. Se rulează cu ajutorul foliei, dacă este cazul,  se poate lega cu sfoară.
Se coace acoperită cu folie circa 45 minute – 1 oră, este bine dacă se verifică temperatura cu termometru de carne (85 – 90 grade). Se ia apoi folia și se mai lasă la cuptor până se rumenește șunca.

  
         

Niciun comentariu :

Trimiteți un comentariu