joi, 22 decembrie 2016

Bezele cu cocos


                                      


Este un lucru cunoscut, avem nevoie mai des de câte un gălbenuș decât de un albuș și albușurile se strâng în frigider până ne hotărâm ce să facem cu ele...un chec sau bezele.
Azi vă propunem o rețetă de bezele cu cocos, care completează paleta fursecurilor noastre. Din nou o rețetă a prietenei mele Carmen. 
Pentru 60 de bucăți : 
3 albușuri 
210 g de zahăr praf 
1 lingură de zeamă de lămâie 
Un pachet de zahăr vaniliat 
250 g de fulgi de cocos 
100 g de glazură de ciucolată albă sau amăruie 

Batem albușurile spumă foarte tare. Adăugăm zahărul în ploaie, zeama de lămâie mai batem un pic. Încorporăm fulgii de cocos și zahărul vanilat. Cu două lingurițe formăm grămăjoare pe tava acoperită cu hârtie de copt. Coacem 15-20 de minute la 150 de grade. Lăsăm să se răcească în tavă. Topim glazura pe baie de apă fierbinte, o turmăm într-o pungă de plastic, tăiem la un vârf un orificiu mic si lăsam să curga în fir subțire peste bezelele răcite. 


Niciun comentariu :

Trimiteți un comentariu