luni, 19 decembrie 2016

Inimioare cu migdale și lămâie



                                  


Stiți desigur, am spus-o de mai multe ori, in Germania și Austria în perioada premergătoare Crăciunului toată lumea coace fursecuri. Prăjiturelele acestea care se pot depozita în cutii de tablă și care sunt mâncate cu poftă în duminicile de advent. 
Avem și noi, în bucătăria lui Gușuliță câteve rețete inedite. 
Azi vă propun rețeta lui Carmen, mici inimioare rafinate de migdale cu lămâie.un aluat fără făină, cu o glazură acrișoară , inimioare ce se topesc în gură ! 


Pentru 65-70 de bucăți avem nevoie de : 
250 g de migdale
130 g de zahăr pudră
3 gălbenușe 
Un praf de sare 
Zahăr praf pentru suprafața de întins masa de migdale 
O linguriță de coajă rasă de lămâie 
Pentru glazură : 
100 g de zahăr pudră 
3 linguri de zeamă de lămâie 
4-5 picături de albuș
Facultativ colorant 

Scufundăm migdalele în apă clocotită cu o seară înainte. Le cojim, pielea se ia cu usurință . Le lăsăm să se usuce peste noapte. A doua zi le măcinăm. Frecăm gălbenușele spumos cu zahărul pudră, adăugăm sarea, coaja rasă de lămâie și apoi pudra de migdale. Întindem din masa rezultată un aluat de 1/2 cm grosime pe o suprafață acoperită de zahăr praf. Tăiem inimioare cu o formă potrivită, le plasăm pe o hârtie de copt în tavă și le coacem în cuptorul în ins la 175 de grade timp de 10-12 minute 
Le lăsăm să se răcească în tavă, apoi le ungem cu următoarea glazură: frecăm 100 dg de zahăr cu trei linguri de zeamă de lămâie și câteva picături de albuș. Întindem uniform pe fiecare din inimioarele noastre și lăsăm să se usuce. 
Se păstrează bine în cutii de tablă. 



Niciun comentariu :

Trimiteți un comentariu