vineri, 9 decembrie 2016

Ruladă exotică de carne

                                                       

Rulada aceasta se deosebește de o banală ruladă prin aportul de legume și de diferite arome exotice care îi dau o savoare ieșită din comun. Se poate pregăti în avans, se poate combina cu o salată de cartofi sau cartofi pureé, place copiilor și satură o grămadă de lume. Este o carateristică a bucătăriei americane de a introduce  în rețetele vechiului continent arome din noul continent. Efectul e savuros!

Rețeta a fost pregătită și prezentată de prietena noastră Carmen. Ea a servit-o cu o salată bavareză de cartofi . Aveți rețeta aici:
Să ne punem deci la treabă :

Pentru 8 persoane avem nevoie de : 

O ceapă
Un morcov curățat
O tulpină de țelina verde
Un ardei gras verde
Un cățel de usturoi
Două linguri de ulei
O linguriță de busuioc uscat 
O linguriță de condiment chilli
O jumătate de linguriță  de piment măcinat
O linguriță de scorțișoară pudră 
O linguriță de nucșoară pudră 
Sare, piper 
1,2 kg de carne măcinată compusă din : 
680 g de carne de porc
450 g de carne de vită
220 g de carne de vițel 
(Sau aceeași cantitate de carne de vită și porc )
1/2 cească de smântână dulce (125 g)
3 linguri de kechup 
1/2 lingură de sos tabasco 
2 linguri de sos barbecue
1/2 ceașcă de pesmet 
220 g de bacon tăiat felii subtiri
Un ou 

Încălzim cuptorul la 180 de grade. 

Mărunțim zarzavaturile. Incălzim uleiul într-o tigaie, călim zarzavaturile mărunțite. 
Aromatizăm cu toate condimentele de mai sus ( in cazul în care mănâncă și copii, renunțăm la tabasco ), amestecăm bine carnea  măcinată, adăugăm zarzavaturile și aromele. 
Intr-o caserolă batem oul, îl inmulțim cu cele trei sosuri și cu smântâna, amestecăm totul bine, adăugăm și pesmetul, formăm o ruladă pe care o introducem într-o formă unsă în prealabil, acoperim cu feliuțele de bacon și coacem în cuptorul încins timp de o oră.

Verificam dacă s-a pătruns, tăiem felii și servim imediat. Sau a doua zi rece. 


Niciun comentariu :

Trimiteți un comentariu