Rulada aceasta se deosebește de o banală ruladă prin aportul de legume și de diferite arome exotice care îi dau o savoare ieșită din comun. Se poate pregăti în avans, se poate combina cu o salată de cartofi sau cartofi pureé, place copiilor și satură o grămadă de lume. Este o carateristică a bucătăriei americane de a introduce în rețetele vechiului continent arome din noul continent. Efectul e savuros!
Rețeta a fost pregătită și prezentată de prietena noastră Carmen. Ea a servit-o cu o salată bavareză de cartofi . Aveți rețeta aici:
Să ne punem deci la treabă :
Pentru 8 persoane avem nevoie de :
O ceapă
Un morcov curățat
O tulpină de țelina verde
Un ardei gras verde
Un cățel de usturoi
Două linguri de ulei
O linguriță de busuioc uscat
O linguriță de condiment chilli
O jumătate de linguriță de piment măcinat
O linguriță de scorțișoară pudră
O linguriță de nucșoară pudră
Sare, piper
1,2 kg de carne măcinată compusă din :
680 g de carne de porc
450 g de carne de vită
220 g de carne de vițel
(Sau aceeași cantitate de carne de vită și porc )
1/2 cească de smântână dulce (125 g)
3 linguri de kechup
1/2 lingură de sos tabasco
2 linguri de sos barbecue
1/2 ceașcă de pesmet
220 g de bacon tăiat felii subtiri
Un ou
Încălzim cuptorul la 180 de grade.
Mărunțim zarzavaturile. Incălzim uleiul într-o tigaie, călim zarzavaturile mărunțite.
Aromatizăm cu toate condimentele de mai sus ( in cazul în care mănâncă și copii, renunțăm la tabasco ), amestecăm bine carnea măcinată, adăugăm zarzavaturile și aromele.
Intr-o caserolă batem oul, îl inmulțim cu cele trei sosuri și cu smântâna, amestecăm totul bine, adăugăm și pesmetul, formăm o ruladă pe care o introducem într-o formă unsă în prealabil, acoperim cu feliuțele de bacon și coacem în cuptorul încins timp de o oră.
Verificam dacă s-a pătruns, tăiem felii și servim imediat. Sau a doua zi rece.
Verificam dacă s-a pătruns, tăiem felii și servim imediat. Sau a doua zi rece.
Niciun comentariu :
Trimiteți un comentariu