vineri, 23 decembrie 2016

Rulada festiva


                                
                                  
   
                                 
  

Nu, chiar daca va este greu sa credeți, ceea ce vedeți în imaginea de mai sus nu este un desert si nu are o glazură de ciocolată . 
Este, după cât cred eu ceva ce poate fi numit festiv, este ceva ce se poate pregati cu ușurintță iîn avans , se pretează deci pentru mesele de Crăciun sau Revelion, si pentru oric fel de ocazii în care pur și simplu nu avem chef să stăm în bucătărie până în ultimul moment. 
O rulada de carne si legume, ușoară și gustoasă . 
2 vinete mai mari 
U morcov
O ceapă 
O bucată de țelină de 150 de grame 
500 g de cqrne mäcinatä
Un ou
2-3 linguri de pesmet
2-3 linguri de kechup sau sos condimentat de roșii  
Patrunjel verde tocat 
Marar tocat 
Sare 
Piper 
2 linguri de ulei de mäsline 
Pentru sos : 
Un iaurt gras ( zoo g) 
O lingurä de foi de mentä märuntite 
Sare 
Piper 
O lingurä de ulei de mäsline

Crestați vinetele cu un cuțit și introduceți-le pentru 2-3 minute în cuptorul cu microunde sau în cuptorul încălzit pentru 10 minute. 
Ele se vor înmuia si le veti putea coji cu ușurință. Păstrați aceste cojî. 
Mărunțiți ceapa, țelina, morcovul și pulpa vinetelor. Căliți legumele în 2 linguri de ulei de măsline. 
Adăugați carnea și mestecați un pic, luați de pe foc, adăugați oul, sosul de roșii, pesmetul și mirodeniile. 
Ungeti cu ulei o formă de chec. Căptușiți-o cu cojile de vinete dacă se poate în așa fel încât să atârne un pic peste margine. Si dacă sunt prea scurte, puneți-le în așa fe încât să acopere fundul și marginile. Introduceți amestecul de vinete legume și carne. Coaceți la 175 de grade timp de 30 de minute. Lăsați să se răcească și apoi răsturnați pe o tavă. 
Din iaurt, mentă și un pic de ulei de măsline, sare piper preparați un sos. Serviți cu rulada tăiată felii. 
Bon apetit ! 



Niciun comentariu :

Trimiteți un comentariu