100 g ghimbir confiat
140 g zahăr praf
175 g unt - foarte rece
250 g făină
70 g alune măcinate sau sfărmate mărunt
1 limeta mică
1 praf de sare
Tăiem ghimbirul foarte mărunt şi punem deoparte o lingură, pentru decorare. Din restul cantităţii, împreună cu 60 g zahăr, făină, unt, alune, frământăm un aluat, pe care, apoi, îl întindem într-o foaie de 1,5 cm grosime şi, în forma aceasta, eventual tăiat în două, pentru a fi transportat mai uşor, îl ţinem o oră la rece. Decupăm cubuleţe de aproximativ 2 cm latura şi le coacem pe şina a doua de jos a cuptorului, la 180 de grade, timp de 15-20 minute, până marginile devin aurii. După ce se răcesc, le ungem cu o glazură realizată din restul de zahăr praf şi 2 linguri de suc de limeta, sau de lămâie. Pe fiecare punem câte o bucăţică de ghimbir confiat.
Se păstrează foarte bine, chiar şi 6 săptămâni, în cutii închise. Aroma de ghimbir de "desfaşoară" după aproximativ o săptămână.
Motto: Mâncăcioşi din toate ţările, uniţi-vă ! Bucătăria este pentru mine un spaţiu simpatic, în care ne adunăm toţi, familia mea şi prietenii mei. În această bucătărie virtuală, doresc să tăifăsuim, să schimbăm reţete şi impresii fel de fel. Într-un cuvânt, să ne simţim bine împreună.
Etichete
- aperitive si snackuri ( 56 )
- Băuturi ( 3 )
- carne ( 83 )
- ce v-ar putea interesa ( 18 )
- ce-am mai vazut ( 19 )
- ciuperci ( 1 )
- cuvint de inceput ( 1 )
- gemuri si dulceturi ( 10 )
- Gemuri și alte conserve ( 7 )
- in vizita la Gusulita ( 12 )
- legume si zarzavaturi ( 75 )
- muraturi si alte conserve ( 22 )
- orez ( 2 )
- Paine ( 6 )
- paste si alte aluaturi ( 16 )
- pe unde am mai umblat ( 2 )
- peşte ( 31 )
- Prajituri si alte dulciuri ( 203 )
- preparate cu oua ( 8 )
- retete ale bucatarilor celebri ( 13 )
- rețete de sărbători ( 1 )
- salate ( 12 )
- Sirop ( 1 )
- sosuri ( 3 )
- supe si ciorbe ( 48 )
- vanat ( 2 )
Niciun comentariu :
Trimiteți un comentariu