În reţeta iniţială acestea se cheamă "banuţei", dar eu am folosit forme de stea...
200 g unt
1 pachet zahăr vanilat
75 g zahăr
1 ou
250 g făină
½ linguriţă praf de copt
150 g de alune măcinate
125 g nougat (pastă de alune)
glazură de ciocolată din comerţ
Frământăm un aluat din unt, făină, zahăr, zahăr vanilat, alune şi praf de copt, întindem o foaie de aproximativ 6 mm grosime, decupăm formele şi le coacem la cuptor, 7 minute, la 180 de grade.
Între timp, topim nougat şi, după ce formele s-au răcit, la ungem, le lipim câte două şi le decorăm cu glazură. Eu pun glazura fluidă într-o pungă de plastic mai grosuţă, cum sunt cele pentru congelator, tai un capăt, ca să am un mic orificiu, şi, cu ajutorul ei, întind glazura.
Motto: Mâncăcioşi din toate ţările, uniţi-vă ! Bucătăria este pentru mine un spaţiu simpatic, în care ne adunăm toţi, familia mea şi prietenii mei. În această bucătărie virtuală, doresc să tăifăsuim, să schimbăm reţete şi impresii fel de fel. Într-un cuvânt, să ne simţim bine împreună.
Etichete
- aperitive si snackuri ( 56 )
- Băuturi ( 3 )
- carne ( 83 )
- ce v-ar putea interesa ( 18 )
- ce-am mai vazut ( 19 )
- ciuperci ( 1 )
- cuvint de inceput ( 1 )
- gemuri si dulceturi ( 10 )
- Gemuri și alte conserve ( 7 )
- in vizita la Gusulita ( 12 )
- legume si zarzavaturi ( 75 )
- muraturi si alte conserve ( 22 )
- orez ( 2 )
- Paine ( 6 )
- paste si alte aluaturi ( 16 )
- pe unde am mai umblat ( 2 )
- peşte ( 31 )
- Prajituri si alte dulciuri ( 203 )
- preparate cu oua ( 8 )
- retete ale bucatarilor celebri ( 13 )
- rețete de sărbători ( 1 )
- salate ( 12 )
- Sirop ( 1 )
- sosuri ( 3 )
- supe si ciorbe ( 48 )
- vanat ( 2 )
Niciun comentariu :
Trimiteți un comentariu