joi, 8 decembrie 2011

Steluţe cu nougat (Nougattaller)

În reţeta iniţială acestea se cheamă "banuţei", dar eu am folosit  forme de stea...

200 g     unt
1  pachet    zahăr vanilat
75 g zahăr
1  ou
250 g  făină
½ linguriţă praf de copt
150 g  de alune măcinate
125 g nougat (pastă de alune)
glazură de ciocolată din comerţ

Frământăm un aluat din unt, făină, zahăr, zahăr vanilat, alune şi praf de copt, întindem o foaie de aproximativ 6 mm grosime, decupăm formele şi le coacem la cuptor, 7 minute, la 180 de grade.
Între timp, topim nougat şi, după ce formele s-au răcit, la ungem, le lipim câte două şi le decorăm cu glazură. Eu pun glazura fluidă într-o pungă de plastic mai grosuţă, cum sunt cele pentru congelator, tai un capăt, ca să am un mic orificiu, şi, cu ajutorul ei, întind glazura.

Niciun comentariu :

Trimiteți un comentariu