joi, 13 septembrie 2012

Impresii din camara Arjanei 6 Dulceață de dovleac




A venit vremea dovleacului. Eu chiar pregatesc o supa:http://gusulita.blogspot.de/2011/11/supa-crema-de-dovleac-de-copt.html

iar Arjana va propune aceasta dulceata:

Ingrediente pentru 4 borcane a 350 ml:

1 kilogram de miez de dovleac (de prăjitură)
1 kilogram zahăr
1 portocală
2 lămâie
1 grepfrut
2 - 3 linguri stafide
2 – 3 plicuri zahăr vanilat

Se rade dovleacul și se fiebe cu o cană de apă, până se înmoaie. Se pun stafidele la înmuiat, în apa caldă. Se storc citricele, se adaugă zahărul, zahărul vanilat, stafidele și se fierbe un sirop, până se leagă. Se adaugă dovleacul și se continuă fierberea, la foc domol, până dulceața ajunge la consistența dorită.




Niciun comentariu :

Trimiteți un comentariu