Motto: Mâncăcioşi din toate ţările, uniţi-vă ! Bucătăria este pentru mine un spaţiu simpatic, în care ne adunăm toţi, familia mea şi prietenii mei. În această bucătărie virtuală, doresc să tăifăsuim, să schimbăm reţete şi impresii fel de fel. Într-un cuvânt, să ne simţim bine împreună.
Etichete
- aperitive si snackuri ( 56 )
- Băuturi ( 3 )
- carne ( 83 )
- ce v-ar putea interesa ( 18 )
- ce-am mai vazut ( 19 )
- ciuperci ( 1 )
- cuvint de inceput ( 1 )
- gemuri si dulceturi ( 10 )
- Gemuri și alte conserve ( 7 )
- in vizita la Gusulita ( 12 )
- legume si zarzavaturi ( 75 )
- muraturi si alte conserve ( 22 )
- orez ( 2 )
- Paine ( 6 )
- paste si alte aluaturi ( 16 )
- pe unde am mai umblat ( 2 )
- peşte ( 31 )
- Prajituri si alte dulciuri ( 203 )
- preparate cu oua ( 8 )
- retete ale bucatarilor celebri ( 13 )
- rețete de sărbători ( 1 )
- salate ( 12 )
- Sirop ( 1 )
- sosuri ( 3 )
- supe si ciorbe ( 48 )
- vanat ( 2 )
joi, 13 septembrie 2012
Impresii din camara Arjanei 6 Dulceață de dovleac
A venit vremea dovleacului. Eu chiar pregatesc o supa:http://gusulita.blogspot.de/2011/11/supa-crema-de-dovleac-de-copt.html
iar Arjana va propune aceasta dulceata:
Ingrediente pentru 4 borcane a 350 ml:
1 kilogram de miez de dovleac (de prăjitură)
1 kilogram zahăr
1 portocală
2 lămâie
1 grepfrut
2 - 3 linguri stafide
2 – 3 plicuri zahăr vanilat
Se rade dovleacul și se fiebe cu o cană de apă, până se înmoaie. Se pun stafidele la înmuiat, în apa caldă. Se storc citricele, se adaugă zahărul, zahărul vanilat, stafidele și se fierbe un sirop, până se leagă. Se adaugă dovleacul și se continuă fierberea, la foc domol, până dulceața ajunge la consistența dorită.
Abonați-vă la:
Postare comentarii
(
Atom
)
Niciun comentariu :
Trimiteți un comentariu