joi, 8 decembrie 2011

Fulgi de nea (Schneeflocken):

Nimeni nu poate spune de ce se numesc aşa. Poate pentru că se topesc pe limbă, ca nişte fulgi de zăpadă!  Am luat reţeta asta, şi pe cele care urmează, de pe Chefkoch.de, un site foarte bun şi foarte căutat de vorbitorii de limbă germană. Recomand cu mare căldură această reţetă, simplă şi delicioasă:

250 g     unt
100 g     zahăr pudră
1 pachet     zahăr vanilat
250 g     amidon alimentar
100 g     făină

Amestecăm untul cu zahărul vanilat şi cu zahărul pudră, până devine spumos, adăugăm amidonul şi făina, şi formăm biluţe de aproximativ 1,5 cm diametru. Le aşezăm în tava de copt, păstrând un pic de distanţă între ele, şi le aplatizăm uşor cu furculiţa. Se desenează, astfel, şănţuleţele care se văd în imagine. Le coacem la 170 de grade, 10-20 de minute. Trebuie să rămână deschise la culoare !

Niciun comentariu :

Trimiteți un comentariu