Nimeni nu poate spune de ce se numesc aşa. Poate pentru că se topesc pe limbă, ca nişte fulgi de zăpadă! Am luat reţeta asta, şi pe cele care urmează, de pe Chefkoch.de, un site foarte bun şi foarte căutat de vorbitorii de limbă germană. Recomand cu mare căldură această reţetă, simplă şi delicioasă:
250 g unt
100 g zahăr pudră
1 pachet zahăr vanilat
250 g amidon alimentar
100 g făină
Amestecăm untul cu zahărul vanilat şi cu zahărul pudră, până devine spumos, adăugăm amidonul şi făina, şi formăm biluţe de aproximativ 1,5 cm diametru. Le aşezăm în tava de copt, păstrând un pic de distanţă între ele, şi le aplatizăm uşor cu furculiţa. Se desenează, astfel, şănţuleţele care se văd în imagine. Le coacem la 170 de grade, 10-20 de minute. Trebuie să rămână deschise la culoare !
Motto: Mâncăcioşi din toate ţările, uniţi-vă ! Bucătăria este pentru mine un spaţiu simpatic, în care ne adunăm toţi, familia mea şi prietenii mei. În această bucătărie virtuală, doresc să tăifăsuim, să schimbăm reţete şi impresii fel de fel. Într-un cuvânt, să ne simţim bine împreună.
Etichete
- aperitive si snackuri ( 56 )
- Băuturi ( 3 )
- carne ( 83 )
- ce v-ar putea interesa ( 18 )
- ce-am mai vazut ( 19 )
- ciuperci ( 1 )
- cuvint de inceput ( 1 )
- gemuri si dulceturi ( 10 )
- Gemuri și alte conserve ( 7 )
- in vizita la Gusulita ( 12 )
- legume si zarzavaturi ( 75 )
- muraturi si alte conserve ( 22 )
- orez ( 2 )
- Paine ( 6 )
- paste si alte aluaturi ( 16 )
- pe unde am mai umblat ( 2 )
- peşte ( 31 )
- Prajituri si alte dulciuri ( 203 )
- preparate cu oua ( 8 )
- retete ale bucatarilor celebri ( 13 )
- rețete de sărbători ( 1 )
- salate ( 12 )
- Sirop ( 1 )
- sosuri ( 3 )
- supe si ciorbe ( 48 )
- vanat ( 2 )
Niciun comentariu :
Trimiteți un comentariu