În principiu, se folosesc 3 tipuri de aluat: aluatul fraged, bezeaua şi aluatul de turtă dulce. Toate trei se pretează a fi păstrate mai îndelung, ba chiar devin mai bune, pe măsură ce trece timpul. Se combină apoi cu dulceaţă, ciocolată, nuci, alune, fructe confiate, cocos etc., după fantezia fiecăruia. Există însă o seamă de reţete "clasice", şi unele din cele pe care le-am ales eu se încadrează în această categorie.
Doresc sa va prezint aici citeva sfaturi generale, in asa fel incit prajiturele sa fie un adevarat succes.
- incalziti cuptorul cel putin 15 minte inaite
- folositi la copt hartie de copt
- pregatiti doua tavi, in felul acesta economisiti o gramada de timp
- coaceti citeva de proba, daca isi pierd forma, mai aveti timp sa adaugati 2-3 linguri de nuci sau alune macinate in aluat
- nu folositi decat extrem de putina faina pentru intisul aluatului
- lasati prajiturelele sa se raceasca inaite de al le cladi unele peste altele
- si mai ales, fiti relaxate si binedispuse !
Niciun comentariu :
Trimiteți un comentariu