joi, 8 decembrie 2011

Prăjiturele de Crăciun (Plätzchen)

Vorbeam, nu de mult, despre febra coacerii de Plätzchen, care, trebuie să recunosc, m-a cuprins şi pe mine. Am făcut câteva feluri şi vi le voi prezenta pe toate sub acest titlu generic.
În principiu, se folosesc 3 tipuri de aluat: aluatul fraged, bezeaua şi aluatul de turtă dulce. Toate trei se pretează a fi păstrate mai îndelung, ba chiar devin mai bune, pe măsură ce trece  timpul. Se combină apoi cu dulceaţă, ciocolată, nuci, alune, fructe confiate, cocos etc., după fantezia fiecăruia. Există însă o seamă de reţete "clasice", şi unele din cele pe care le-am ales eu se încadrează în această categorie.
Doresc sa va prezint aici citeva sfaturi generale, in asa fel incit prajiturele sa fie un adevarat succes.
  • incalziti cuptorul cel putin 15 minte inaite
  • folositi la copt hartie de copt
  • pregatiti doua tavi, in felul acesta economisiti o gramada de timp
  • coaceti citeva de proba, daca isi pierd forma, mai aveti timp sa adaugati 2-3 linguri de nuci sau alune macinate in aluat
  • nu folositi decat extrem de putina faina pentru intisul aluatului
  • lasati prajiturelele sa se raceasca inaite de al le cladi unele peste altele
  • si mai ales, fiti relaxate si binedispuse ! 

Niciun comentariu :

Trimiteți un comentariu