sâmbătă, 3 decembrie 2011

Cornuleţe cu silvaiz (magiun de prune)


 Mioara debutează în Blogul lui Guşuliţă cu două reţete !
 Cea dintâi, simplă şi eficientă,  nu are nevoie de mari pregătiri. Iei din cămară un borcan de magiun şi... la treabă!
 Reţeta se potriveşte cu felul de a fi al Mioarei: fără multe fiţe !



Vedeţi şi voi dacă nu este aşa :
  • 300 g făină
  • 250 g (un pachet) unt
  • 7 linguri de apă, plus o lingură de oţet
  • 1 pachet zahăr vanilat
  • sare
Se face aluatul şi se lasă la rece minimum 15 minute.
Se întinde, se taie în pătrăţele (cam 5x5 cm), se pune magiunul, cu o linguriţă, şi se rulează cornuleţele ca in imaginle de mai jos:


Se coc, la 200 grade Celsius, cam 20-30 minute.
Când sunt încă fierbinţi, se tăvălesc prin zahăr praf.

Niciun comentariu :

Trimiteți un comentariu