vineri, 9 decembrie 2011

Cuburi cu alune şi ghimbir (Ingwer Nuss Würfel)

100 g     ghimbir confiat
140 g     zahăr praf
175 g     unt - foarte rece
250 g     făină
70 g        alune măcinate sau sfărmate mărunt
1 limeta mică
1 praf de sare

Tăiem ghimbirul foarte mărunt şi punem deoparte o lingură, pentru decorare. Din restul cantităţii, împreună cu 60 g zahăr, făină, unt, alune, frământăm un aluat, pe care, apoi, îl întindem într-o foaie de 1,5 cm grosime şi, în forma aceasta, eventual tăiat în două, pentru a fi transportat mai uşor, îl ţinem o oră la rece. Decupăm cubuleţe de aproximativ 2 cm latura şi le coacem pe şina a doua de jos a cuptorului, la 180 de grade, timp de 15-20 minute, până marginile devin aurii. După ce se răcesc, le ungem cu o glazură realizată din restul de zahăr praf şi 2 linguri de suc de limeta, sau de lămâie. Pe fiecare punem câte o bucăţică de ghimbir confiat.
Se păstrează foarte bine, chiar şi 6 săptămâni, în cutii închise. Aroma de ghimbir de "desfaşoară" după aproximativ o săptămână.

Niciun comentariu :

Trimiteți un comentariu