joi, 10 ianuarie 2013

Rulouri de somon umplute cu pastă de avocado






Printre aperitivele clasice, am strecurat, cu ocazia Sărbătorilor şi a diferitelor mele vizite, şi această reţetă. Este uşor de realizat, foarte arătoasă și face, oarecum, o notă aparte în imensa ofertă de cârnați, jumări și alte specialităţi autohtone. Mie îmi place şi combinaţia de culori – verdele pastei de avocado armonizează cu nuanța roz-roșiatică a somonului.



Pentru 10-12 felii:

  • 150 g somon afumat felii
  • O ceapă micä
  • O linguriță de smântână
  • O linguriță de hrean ras la borcan
  • Un avocado


Scoatem şi mărunțim miezul de avocado, îl amestecăm cu smântâna, hreanul, ceapa tăiată şi usturoiul pisat. Trecem, apoi, această cremă printr-o sită deasă, spre a dobândi o textură fină.
Pe o folie alimentară, întindem un număr de felii de somon afumat, le ungem cu pasta pregătită şi le rulăm, atent, împreună cu folia. Strângem capetele, mai realizăm un astfel de sul, și le lăsăm pe amândouă în congelator câteva ore. Cu 30 de minute înainte de a le servi, le scoatem, le feliem și le ornăm cu bucăţele de măsline. Le putem așeza pe câte o felie de baghetă.

Niciun comentariu :

Trimiteți un comentariu