Motto: Mâncăcioşi din toate ţările, uniţi-vă ! Bucătăria este pentru mine un spaţiu simpatic, în care ne adunăm toţi, familia mea şi prietenii mei. În această bucătărie virtuală, doresc să tăifăsuim, să schimbăm reţete şi impresii fel de fel. Într-un cuvânt, să ne simţim bine împreună.
Etichete
- aperitive si snackuri ( 56 )
- Băuturi ( 3 )
- carne ( 83 )
- ce v-ar putea interesa ( 18 )
- ce-am mai vazut ( 19 )
- ciuperci ( 1 )
- cuvint de inceput ( 1 )
- gemuri si dulceturi ( 10 )
- Gemuri și alte conserve ( 7 )
- in vizita la Gusulita ( 12 )
- legume si zarzavaturi ( 75 )
- muraturi si alte conserve ( 22 )
- orez ( 2 )
- Paine ( 6 )
- paste si alte aluaturi ( 16 )
- pe unde am mai umblat ( 2 )
- peşte ( 31 )
- Prajituri si alte dulciuri ( 203 )
- preparate cu oua ( 8 )
- retete ale bucatarilor celebri ( 13 )
- rețete de sărbători ( 1 )
- salate ( 12 )
- Sirop ( 1 )
- sosuri ( 3 )
- supe si ciorbe ( 48 )
- vanat ( 2 )
marți, 10 decembrie 2013
Sufleu de conopidă
În fiecare familie există câteva reţete la care apelăm mereu, pentru că ele întrunesc sufragiile tuturor. Aceasta este o astfel de reţetă, iubită de mici şi mari. De cele mai multe ori am servit-o ca fel principal,cu salată verde, dar ultima dată am asociat-o cu felii de piept de pui pané. Şi nu în ultimul rând, e bună şi rece.
Pentru 4 porţii :
o conopidă măricică
4-5 cartofi
100 ml smântână
100 ml lapte
două ouă
2-3 linguri caşcaval ras
50 g unt
sare
Curăţăm conopida de frunze, o desfacem în buchete şi o trecem sub un jet de apă, spre a o curăţa. Punem la fiert într-un vas încăpător cam 2l de apă cu sare. Când apa clocoteşte adăugăm buchetele de conopidă.Cojim cartofii, îi spălăm, îi tăiem bucăţele potrivite, cam de 2 cm, şi îi fierbem în apa cu sare. Pregătim o tavă, eu am pentru aceste sufleuri un vas de Jena, îmi place cum se vede mâncarea prin pereţii de sticlă. Ungem deci tava cu unt, aşezăm alternativ cartofii şi conopida. Batem ouăle cu smântână şi lapte, turnăm compoziţia peste legume şi introducem tava în cuptorul preîncălzit. Când sosul s-a închegat un pic, după vreo 15-20 de minute, presărăm caşcavalul şi lăsăm tava în cuptor până când mâncarea e frumos rumenită.
Servim cu salată verde
Abonați-vă la:
Postare comentarii
(
Atom
)
Niciun comentariu :
Trimiteți un comentariu