joi, 28 ianuarie 2016

Tort cu cheesecake și sos de caramel

                  

                                      

 Un tort arătos si original, dragi prieteni. Ieșit din laboratorul de cofetărie al Arjanei. Un tort fără crema propriu zisă, cu o combinație delicioasă de brânză și caramel. Un tort festiv ce merită să îl incercați și voi. Este un pic laborios, dar dacă aveți o după masă doar pentru voi, cand nici soțul nici copilul și nici soacra nu vă solicită, va va reuși cu siguranța spre deliciul  si al soțului și al soacrei și al copilului ! 
Ingrediente:

Blat de ciocolată 

300 grame unt,
225 grame ciocolată,
200 grame zahăr,
6 ouă,
6 linguri de făină,
3 linguri de amidon

Cheesecake

500 grame mascarpone ( sau 250 grame mascarpone, 250 grame quark),
200 grame zahăr
1 plic budincă de vanilie,
3 ouă,
2 linguri unt de arahide.

Caramel

15 linguri zahăr
400 mililitri frișcă lichidă

Decor


100 grame migdale bucăți
-

400 grame frișcă


Pentru prepararea blatului  topim zahărul cu untul și cu ciocolata, amestecând până obținem o cremă omogenă. După ce s-a răcit, se încorporează gălbenușurile, unul câte unul apoi și făina și amidonul. Albușurile se bat spumă și se adaugă la restul compoziției. Se coace aluatul în forma de tort (de 24 cm) tapetată cu hârtie, 35 – 40 minute la foc mediu.
Pentru cheesecake se amestecă brânza cu zahărul, se adaugă ouăle, unul câte unul și la sfârșit se praful de budincă și untul de arahide. Se coace și acesta în aceeași formă de tort, tapetată cu hârtie.
Pentru caramel, se pune zahărul la caramelizat, se ia de pe foc și se pune frișca lichidă. Se amestecă și se încălzește din nou, amestecând să se dizolve  tot caramelul. Se fierbe până are consistența unui sos.
Migdalele se rumenesc puțin în  în cuptor. 
Blatul de ciocolată se taie în două. Prima felie se unge cu caramel , se presară migdale, se acoperă cu cu a doua felie de blat care de asemenea se unge cu un strat de caramel și se presară cu  migdale, iar acesta la rândul sau se acoperă cu blatul chesecake. Se ornează cu frișcă și migdale. Iată cu arată o felie : 


                                 

Niciun comentariu :

Trimiteți un comentariu