miercuri, 13 februarie 2013

Ciolan glazurat




Sunt convinsă ca veţi avea chef să ronţăiţi această bunătate, creată de Arjana!



Ingrediente:
1 ciolan 
2 litri bere
ghimbir
boabe de piper
o frunză de dafin
15 - 20 cuişoare
gem de caise

Se lasă ciolanul într-o oală cu apă, 24 de ore, schimbând apa de 2 – 3 ori. Se scoate ciolanul şi se pune la fiert în 2 litri de bere, unde se adaugă o linguriţă rasă de ghimbir, câteva boabe de piper, o frunză de dafin şi câteva cuişoare. Dacă nu ajunge berea, se completează cu apă şi se fierbe totul încet, cam 2 ore.
Se scurge ciolanul şi se taie şoriciul şi grăsimea. Se împănează cu cuişoarele rămase, se unge cu gem de caise şi se pune la cuptor, până se glazurează (circa 30 de minute).


   

Niciun comentariu :

Trimiteți un comentariu