sâmbătă, 9 martie 2013

Aperitive reci (2)


Intre timp cred că aţi observat, fiecare dintre noi are un domeniu preferat, Arjana este incontestabila noastră specialistă pentru mese festive! 
Iată un nou exemplu :

Aperitve reci pentru ocazii deosebite ! 



Chiftele cu crannbery şi migdale

Ingrediente
500 grame carne de porc măcinată (mai grasă)
1 ou
2 – 3 căţei de usturoi
120 grame pesmet
100 grame crannberry deshidratate
100 grame migdale tăiate bucăţi (se pot înlocui şi cu alune)
Sare, piper, frunze de pătrunjel

Se amestecă carnea măcinată cu toate ingredientele, ca pentru chiftelele obişnuite. Se taie merişoarele în jumătăţi, se toacă migdalele şi se amestecă cu carnea. Se încinge cuptorul la 200˚, se tapetează  o tavă cu hârtie de copt, se formează chiftele de mărimea unei nuci şi se pun la copt circa 30 minute. Deoarece chiftele se coc in cuptor si nu se prajesc in ulei, carnea trebuie să fie mai grasă, altfel raman prea indesate  şi uscate.

Rulouri cu cremă de brânză şi somon afumat

Ingrediente

3 – 4 felii de pâine integrală pentru toast
1 cutie cremă de brânză (ex. Almette)
100 grame somon afumat felii

Se presează feliile de pâine cu sucitorul, să devină mai subţiri şi mai flexibile. Se ung cu crema de brânză şi se pune deasupra  câte o felie de somon afumat. Se rulează strâns într-o folie şi se pun la frigider. Se taie felii înainte de servire.


Boabe de struguri cu brânză

Ingrediente

Brânză de burduf
Unt
Boabe de struguri
Seminţe de floarea soarelui şi de dovleac sau fistic

Se face o pastă din brânză de burduf şi unt, în proporţie de 3:1 (3 părţi brânză, 1 parte unt). Se pune la rece. Se spală şi se usucă boabele de struguri. Se învelesc boabele de struguri în brânză şi se tăvălesc în seminţe,fulgi de migdale,  pătrunjel tocat sau fulgi de chilli.Cu cât mai colorat cu atât mai bine!

Niciun comentariu :

Trimiteți un comentariu