Nimic mai uşor decât acest aperitiv, care poate constitui, la nevoie, şi o cină uşoară. Îl puteţi realiza cu fasole proaspătă, sau puteţi apela la o conservă de fasole ori la fasole congelată. Toate variantele vor fi la fel de gustoase.
Iată, deci, ingredientele:
Pentru 4 persoane:
500 g fasole verde
2 conserve de sardele în ulei
Zeama de la o lămâie
Sare
Piper
O lingură de capere
2 căţei de usturoi
2 linguri de ulei de măsline
Curăţăm fasolea, o tăiem în bucăţi potrivite şi o fierbem în multă apă sărată. Se poate folosi şi o conservă de fasole verde. Avem grijă ca fasolea să rămână crocantă. O scurgem şi o punem deoparte. Curăţăm şi mărunţim usturoiul. Încălzim, într-o tigaie, 2 linguri de ulei de măsline, adăugăm usturoiul mărunţit, apoi sardelele scurse de ulei şi zdrobite cu furculiţa şi lăsăm pe foc 2-3 minute. Amestecăm sardelele cu fasolea, sărăm şi piperăm, acrim cu o lingură de zeamă de lămâie şi, la sfârşit, presărăm o lingură de capere.
Niciun comentariu :
Trimiteți un comentariu