Mi-a rămas un piept de pui, fript de cu seară, şi mi-am propus să-l valorific.Desigur, aş fi putut să-l ofer motănelului, dar am decis, în final, să-l impart, într-o salată ad-hoc, cu Andrei şi Sina. Nu vă îngrijoraţi, şi motanelul a primit o feliuţă subţire...
Pentru 3-4 porţii:
o caserolă de rucola (200 g)
3 roşii
un piept de pui, fript şi rece
4 linguri ulei de măsline
2 linguri Aceto Balsamico Bianco
3-4 nuci
Am pregătit sosul, amestecând vârtos uleiul, sarea şi oţetul (Aceto Balsamico Bianco), până am obţinut o emulsie. Am spălat şi am scurs bine rucola de apă, folosind centrifuga pentru salată. (Eu utilizez cu plăcere şi cu succes această ustensilă). Am constatat că, prin centrifugare, salata pierde apa dintre frunze şi, astfel, poate fi mai temeinic îmbibată de sosul pe care îl prepar. Am tăiat pieptul de pui, în felii subţiri, l-am aşezat peste rocola, am adăugat roşiile, decupate în jumătăţi sau sferturi, am stropit cu sosul pregătit din Aceto şi ulei de măsline, şi am presărat miezul de nucă, prăjit, în prealabil, într-o tigaie antiadezivă. Cred că şi seminţe de pin sau de floarea soarelui ar fi fost la fel de adecvate împrejurării.
Niciun comentariu :
Trimiteți un comentariu