Înainte să vă apucați de prepararea acestei supe, va trebui să dați o raită într-un magazin cu specific asiatic, unde veți găsi, cu siguranță, tot ce aveți nevoie. Este o supă de zarzavaturi consistentă, cremoasă şi aromată, de careîși vor aminti mereu oaspeții voştri...
Așa că, la treabă!
Ingrediente pentru 4-6 porții:
2 morcovi
2 cartofi
O tulpină de țelină
O ceapă mică
O bucată potrivită de praz (partea albă)
1-2 căței de usturoi
O bucată de 2 cm de ghimbir
2 linguri de ulei cu gust neutru, de exemplu, de floarea soarelui
2-3 lingurițe de ulei de susan
O lingură de pastă roșie de curry
Un vârf de cuțit de Sambal Oelek
Un ardei iute, curățat de nervuri și mărunțit
O varză de China, potrivit de mare
2 conserve de lapte de cocos
2-3 linguri de sos thailandez de peşte
2-3 linguri de sos de soia
100 g carne, fie de porc, fie de curcan sau de pui
Mă veți întreba, ei bine, ce voi face cu toate aceste sosuri şi mirodenii orientale, că doar nu merită să le cumpăr pentru o mâncare… Ele se țin în frigider foarte bine și le puteți folosi la alte reţete de
inspiraţie orientală!
inspiraţie orientală!
Curăţim zarzavatul şi îl tăiem felii, cartofii – cubulețe. Curățăm şi varza de China și o tăiem în felii potrivite. De asemenea, curățăm ghimbirul şi îl dăm pe răzătoare.
Pregătim o oală încăpătoare, în care, în 2-3 linguri de ulei, călim ceapa,usturoiul și ardeiul iute. Adăugăm, pe rand, morcovii tăiati, prazul, tulpina de țelină şi călim totul la foc mic. Urmează cartofii tăiați cubulețe și cam 200 ml de apă. Lăsăm să fiarbă legumele și dregem gustul cu o lingură de pastăcurry, 2-3 lingurițe de ulei de susan, picurăm apoi sosul de soia și pe cel de pește. Urmează varza de China, iar când aceasta s-a înmuiat, adăugăm laptele de cocos.
Lăsăm totul să fiarbă 15-20 de minute, ca să se întrepătrundă aromele, și servim supa fierbinte, cu fâșii de carne prăjită crocant.
Vă asigur că este un deliciu culinar!
Niciun comentariu :
Trimiteți un comentariu