Această ruladă a fost unul din preparatele de pe masa de Revelion. O combinație foarte bună de brânză proaspătă cu mărar și feliile de somon.
Pentru o formă de chec :
- 500 g de fileu de somon afumat
- 6 foi de gelatină
- 600 g de brânză proaspătă de vacă
- 100 g de creme fraiche
- 2 linguri de mărar tocat
- o lingură de zeamă de lămâie
- sare
- piper
- 200 g de frișcă bătută
- Avem nevoie de o formă de chec dreptunghiulară pe care o tapetăm cu folie. Aici așezăm, ușor suprapuse, feliile de somon, clădindu-le transversal în așa fel încât marginile să depășească forma lateral, păstrând câteva pentru umplutură.
- Dizolvăm in puțină apă gelatina, o scurgem și o amestecăm cu 1-2 linguri de brânză proaspătă. Încălzim ușor amestecul în așa fel incât să se omogenizeze și dizolve gelatina. Amestecăm restul de brânză cu crème fraiche și mărar, încorporăm gelatina și apoi frișca bătută. Sărăm, piperăm. Acrim un pic cu zeamă de lămâie. Turnăm jumătate din compoziție în forma tapetată de chec, așezăm în mijloc somonul rămas, acoperim cu cealaltă jumătate de compoziție și indoim capetele feliilor de somon acoperind brânza. Pare mai complicat decăt este în realitate. Punem la rece pentru 2-3 ore. La servire răsturnăm terina pe un pat de salată verde și tăiem felii de un centimetru grosime.
Niciun comentariu :
Trimiteți un comentariu