O ruladă de carne mai festivă, dar și foarte gustoasă ! Rețeta Arjanei !
Ingrediente:
400 g pulpă vită
2 chifle fără coajă
70 ml lapte
1 ceapă mică
40 g unt
1 lingură pătrunjel tocat
60 ml frişcă
1 ou
1 – 2 mâini pesmet
50 gr unt pentru prăjit
150 gr ciuperci
50 g şuncă Praga
30 g pâine albă tăiată
boia, coajă lâmâie rasă, nucşoară, sare, piper
Se macină carnea și chiflele înmuiate în lapte în maşina de carne. Se taie ceapa şi se călește în 10 grame unt.După ce s-a răcit, se adaugă la carne măcinată. Se mai adaugă oul, frişca şi mirodeniile. Se amestecă totul şi se pune la rece. Ciupercile tăiate mărunt cu cubulețe de pâinea albă , care se pot înlocui și cu crutoane, precum și șunca de Praga se prăjesc separat în unt şi se amestecă cu restul compoziției. Dacă e prea moale mai punem un pic de pesmet. Se așează într-o formă de chec unsă, se presară cu pesmet şi se coace. Se poate servi cu piure de mazăre sau cu o garnitură de ciuperci, roşii, capere, ceapă dulce, usturoi.
Niciun comentariu :
Trimiteți un comentariu