sâmbătă, 9 ianuarie 2016

Terină rafinată din carne de vită

   
O ruladă de carne mai festivă, dar și foarte gustoasă ! Rețeta Arjanei ! 

                                   

Ingrediente:
400 g pulpă vită
2 chifle fără coajă
70 ml lapte
1 ceapă mică
40 g unt
1 lingură pătrunjel tocat
60 ml frişcă
1 ou
1 – 2 mâini pesmet
50 gr unt pentru prăjit
150 gr ciuperci
50 g şuncă Praga
30 g pâine albă tăiată 
boia, coajă lâmâie rasă, nucşoară, sare, piper

Se macină carnea  și chiflele înmuiate în lapte în maşina de carne. Se taie ceapa şi se călește în 10 grame unt.După ce s-a răcit, se adaugă la carne măcinată. Se mai adaugă oul, frişca şi mirodeniile. Se amestecă totul  şi se pune la rece. Ciupercile tăiate mărunt  cu cubulețe de pâinea albă , care se pot înlocui și cu crutoane, precum și șunca de Praga  se prăjesc separat în unt şi se amestecă cu restul compoziției. Dacă e prea moale  mai punem un pic de  pesmet. Se așează  într-o formă de chec unsă, se presară cu pesmet  şi se coace. Se poate servi cu piure de mazăre sau cu o garnitură de ciuperci, roşii, capere, ceapă dulce, usturoi.

Niciun comentariu :

Trimiteți un comentariu