duminică, 10 ianuarie 2016

Panna cotta aperitiv ( cu brânză și rucola )


O idee ingenioasă, această panna cotta sărată . Nu vă rămâne decât să încercați, dragi prieteni! 

                           
                            
Ingrediente:

  • 2 foi gelatină (4g)
  • 300 ml frişcă,
  • 200 lapte,
  • 180 g brânză cu mucegai 
  • 2-3 linguri ulei măsline,
  • 125 g rucola,
  • 2 - 3 roşii uscate în ulei
  • sare, piper
Se înmoaie gelatina în apă rece. Amestecăm  într-un castron laptele frișca și punem brânza, lăsând la oparte 30g. Se fierbe totul  pe foc mic amestecând cu lingură lemn. Se adaugă gelatina înmuiată în apâ și stoarsă și se lasă  să se dizolve complet. Se sărează şi piperează generos. Se ung cu ulei formele, se pune amestecul şi se pästreazä la rece 1-2 ore.

Se spală rucola, se opăreşte 4 minute în 300 ml apă clocotită. Se strecoară şi se märunțeste rucola cu un blender vertical sau un mixer, adăugând din apa în care a fiert până se atinge consistenţa dorită. Se adaugă ulei măsline, sare, piper şi se ține de asemennea la rece.

Se răstoarnă formele cu panna cotta pe un platou, se toarnă sosul de jur împrejur și se decorează cu roșii uscate și restul de brânză.

Niciun comentariu :

Trimiteți un comentariu