joi, 6 septembrie 2012

Impresii din cămara Arjanei 2- Compot din mere, pere și struguri


Retetă preluată din Ioana-Secretele Bucătăriei:






Ingrediente pentru 8 borcane de 800 ml:
1 ½ kilograme de mere
kilograme de pere
2 kilograme de struguri cu boabe mari, dulci
½ lămâie
zahăr (1 ½ - 2 linguri per borcan)
5 – 6 cuişoare
scorţişoară

Se scot boabele de struguri de pe ciorchini. Merele şi perele se spală, se curăţă şi se taie felii, se stropesc cu zeamă de lămâie, să nu se oxideze.
Se aşază fructele în borcane, se umplu borcanele cu apă, pentru a măsura cantitatea de lichid. Se golesc borcanele de lichid, se pune apa la fiert cu scorţişoara, cuişoarele şi zahărul. După ce a fiert, se lasă la răcorit, se pune călduţ peste fructe. Se închid borcanele şi se pun la sterilizat, în bain-marie, 20 minute. Se răcesc în perne sau în apa în care au fiert.

Niciun comentariu :

Trimiteți un comentariu