vineri, 7 septembrie 2012

Impresii din cămara Arjanei 4 -Dulceață de struguri albi cu nuci



Rețeta e din revista Ioana  - Secretele Bucătăriei




Cantități pentru 5 borcane a 375 ml
1 kilogram de boabe de struguri albi mici, preferabil fără sâmburi
1 kilogram zahăr
3 lămâi
200 ml ulei
200 g miez de nucă
scorțișoară și vanilie

Se fierbe un sirop din 500 ml apă și zahăr. Când siropul e legat se adaugă boabele de struguri și se fierbe în continuare, la foc mic, până siropul se leagă din nou. (Se verifică, prin picurare, pe o farfurioară: dacă e legat, nu se prelinge în farfurie). Se adaugă lămâile tăiate felii și se fierbe iarăși. Siropul se leagă din nou. La sfârșit, se adaugă miezul de nucă, vanilie și scorțișoară, după gust.
Se toarnă dulceața caldă în borcane sterilizate, se închid și se întorc pe capac, până a doua zi.
Cred că este o dulceață potrivită pentru aromatizarea aluatului de cozonac, datorită lămâilor are un gust dulce- acrișor, foarte plăcut.



3 comentarii :

  1. Te astept cu drag la Provocarea Dulce Romanie! Detalii gasesti pe blog-ul meu, www.alldaycooking.com!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Multzumesc. Voi participa cu multa placere !

      Ștergere
  2. Acest comentariu a fost eliminat de autor.

    RăspundețiȘtergere