Motto: Mâncăcioşi din toate ţările, uniţi-vă ! Bucătăria este pentru mine un spaţiu simpatic, în care ne adunăm toţi, familia mea şi prietenii mei. În această bucătărie virtuală, doresc să tăifăsuim, să schimbăm reţete şi impresii fel de fel. Într-un cuvânt, să ne simţim bine împreună.
Etichete
- aperitive si snackuri ( 56 )
- Băuturi ( 3 )
- carne ( 83 )
- ce v-ar putea interesa ( 18 )
- ce-am mai vazut ( 19 )
- ciuperci ( 1 )
- cuvint de inceput ( 1 )
- gemuri si dulceturi ( 10 )
- Gemuri și alte conserve ( 7 )
- in vizita la Gusulita ( 12 )
- legume si zarzavaturi ( 75 )
- muraturi si alte conserve ( 22 )
- orez ( 2 )
- Paine ( 6 )
- paste si alte aluaturi ( 16 )
- pe unde am mai umblat ( 2 )
- peşte ( 31 )
- Prajituri si alte dulciuri ( 203 )
- preparate cu oua ( 8 )
- retete ale bucatarilor celebri ( 13 )
- rețete de sărbători ( 1 )
- salate ( 12 )
- Sirop ( 1 )
- sosuri ( 3 )
- supe si ciorbe ( 48 )
- vanat ( 2 )
vineri, 7 septembrie 2012
Impresii din cămara Arjanei 4 -Dulceață de struguri albi cu nuci
Rețeta e din revista Ioana - Secretele Bucătăriei
Cantități pentru 5 borcane a 375 ml
1 kilogram de boabe de struguri albi mici, preferabil fără sâmburi
1 kilogram zahăr
3 lămâi
200 ml ulei
200 g miez de nucă
scorțișoară și vanilie
Se fierbe un sirop din 500 ml apă și zahăr. Când siropul e legat se adaugă boabele de struguri și se fierbe în continuare, la foc mic, până siropul se leagă din nou. (Se verifică, prin picurare, pe o farfurioară: dacă e legat, nu se prelinge în farfurie). Se adaugă lămâile tăiate felii și se fierbe iarăși. Siropul se leagă din nou. La sfârșit, se adaugă miezul de nucă, vanilie și scorțișoară, după gust.
Se toarnă dulceața caldă în borcane sterilizate, se închid și se întorc pe capac, până a doua zi.
Cred că este o dulceață potrivită pentru aromatizarea aluatului de cozonac, datorită lămâilor are un gust dulce- acrișor, foarte plăcut.
Abonați-vă la:
Postare comentarii
(
Atom
)
Niciun comentariu :
Trimiteți un comentariu