sâmbătă, 17 decembrie 2011

Fursecuri cu nucă ( Nussplätzchen)


Spre deosebire de reţeta inimioarelor, aceasta se potriveşte unei persoane practice şi eficiente, căreia nu-i place să piardă prea mult timp cu dichiseala. De exemplu, Mioarei !  Nu înseamnă că rezultatul e mai prejos.
Delicioase prăjiturele !

Ingrediente:

    200 g unt la temperatura camerei
    75 g zahăr praf
    2 gălbenuşuri
    50 g miere de albine
    1 pachet zahăr vanilat
    300 g făină
    2 linguri nuci măcinate
    nuci pentru decorare
   
Amestecăm untul, zahărul praf, mierea şi zahărul vanilat,  până la o consistenţă spumoasă, adăugăm cele două gălbenuşuri  şi presărăm făina şi nucile măcinate. Prelucrăm totul, ca să obţinem un aluat omogen. Cu un cornet, sau cu linguriţa, punem grămăjoare în tavă, pe hârtie de copt, pe fiecare grămăjoară plasăm 1/4 de nucă şi coacem 10-12 minute, în cuptorul preîncalzit la 180 de grade. Mie mi-a ieşit aluatul un pic mai tare şi am făcut biluţe, pe care apoi le-am decorat cu nuci.

2 comentarii :

  1. Imi plac nucile si de fursecuri nici nu mai spun!!!Tare bune sunt!Pupici!

    RăspundețiȘtergere
  2. Ma bucur ca iti plac, sper sa ai cat de curind ocazia sa le si incerci, cu drag !

    RăspundețiȘtergere