Motto: Mâncăcioşi din toate ţările, uniţi-vă ! Bucătăria este pentru mine un spaţiu simpatic, în care ne adunăm toţi, familia mea şi prietenii mei. În această bucătărie virtuală, doresc să tăifăsuim, să schimbăm reţete şi impresii fel de fel. Într-un cuvânt, să ne simţim bine împreună.
Etichete
- aperitive si snackuri ( 56 )
- Băuturi ( 3 )
- carne ( 83 )
- ce v-ar putea interesa ( 18 )
- ce-am mai vazut ( 19 )
- ciuperci ( 1 )
- cuvint de inceput ( 1 )
- gemuri si dulceturi ( 10 )
- Gemuri și alte conserve ( 7 )
- in vizita la Gusulita ( 12 )
- legume si zarzavaturi ( 75 )
- muraturi si alte conserve ( 22 )
- orez ( 2 )
- Paine ( 6 )
- paste si alte aluaturi ( 16 )
- pe unde am mai umblat ( 2 )
- peşte ( 31 )
- Prajituri si alte dulciuri ( 203 )
- preparate cu oua ( 8 )
- retete ale bucatarilor celebri ( 13 )
- rețete de sărbători ( 1 )
- salate ( 12 )
- Sirop ( 1 )
- sosuri ( 3 )
- supe si ciorbe ( 48 )
- vanat ( 2 )
duminică, 20 noiembrie 2011
Ceai minune de lămâie
Mă paşte o răceală care bântuie pe aici şi mi-am făcut ceaiul meu minune de lămâie, pe care îl folosesc cu mare succes de mai bine de 30 de ani... scriu reţeta şi pentru voi, mămici de copii mai mari sau mai mici....este bun la gust, nu va fi refuzat de beneficiari, aşa cum, de exemplu, se mai întâmplă, cu ceaiul de ceapă. Cel de lămâie, potrivit în sezonul rece care se apropie, este de două ori binefăcător: uleiurile eterice din coajă au efect emolient asupra unui gât iritat sau înroşit, iar vitamina C - ştiţi şi voi! • 4 lămii netratate-bio
• 400 ml apă
• 4 linguri de miere sau zahăr-după gust
Spălăm lămâile, le tăiem în două şi stoarcem zeama, pe care o punem deoparte.
Pulpa şi cojile se taie bucăţi mai măricele şi totul se fierb încet în apă, timp de 10 minute. Lăsăm apoi ceaiul să se extragă încă 10 minute. Când s-a răcit suficient ca să poată fi băut fără efort, adăugăm zeama de lămâie.
Abonați-vă la:
Postare comentarii
(
Atom
)
Niciun comentariu :
Trimiteți un comentariu