Deşi e soare aici la mine, e destul de friguţ deja şi supa asta mi s-a părut numai bună, într-o vineri seara, după o săptămână de lucru.
Pentru 4 portii:
• dovleac de copt curăţat 500 g
• o ceapă mică
• 2 căţei de usturoi
• 100 g de smântână dulce
• sare, piper
• un dram de chilli sau ardei iute
• 4 feliuţe de şuncă afumată
• o lingură de ulei de floarea soarelui
• 1-2 linguri de ulei de seminţe de dovleac
• unt cât o nucă
• o linguriţă de zahăr
Se curăţă dovleacul de coajă şi de seminţe şi se taie cubuleţe, cam 500 g Ceapa şi usturoiul se taie mărunt şi se călesc într-o lingură de ulei. Se adaugă dovleacul şi zahărul şi se dinstuie totul la foc mic câteva minute, având grijă să nu se prindă. Turnăm deasupra cam 1 litru de apă sau supă limpede de legume, sărăm, piperăm şi lăsăm totul să fiarbă până dovleacul devine păstos şi poate fi zdrobit cu uşurinţă. Omogenizăm totul cu robotul vertical de bucătărie, adăugăm 100 ml de smântână dulce, puţin unt şi dregem gustul din nou cu sare piper şi cu niţel chilli.
Prăjim şunca, pe care o punem în farfurii, împreună cu un degetar de ulei de seminţe de dovleac, dacă avem, sau cu seminţe prăjite de dovleac.
Niciun comentariu :
Trimiteți un comentariu