Motto: Mâncăcioşi din toate ţările, uniţi-vă ! Bucătăria este pentru mine un spaţiu simpatic, în care ne adunăm toţi, familia mea şi prietenii mei. În această bucătărie virtuală, doresc să tăifăsuim, să schimbăm reţete şi impresii fel de fel. Într-un cuvânt, să ne simţim bine împreună.
Etichete
- aperitive si snackuri ( 56 )
- Băuturi ( 3 )
- carne ( 83 )
- ce v-ar putea interesa ( 18 )
- ce-am mai vazut ( 19 )
- ciuperci ( 1 )
- cuvint de inceput ( 1 )
- gemuri si dulceturi ( 10 )
- Gemuri și alte conserve ( 7 )
- in vizita la Gusulita ( 12 )
- legume si zarzavaturi ( 75 )
- muraturi si alte conserve ( 22 )
- orez ( 2 )
- Paine ( 6 )
- paste si alte aluaturi ( 16 )
- pe unde am mai umblat ( 2 )
- peşte ( 31 )
- Prajituri si alte dulciuri ( 203 )
- preparate cu oua ( 8 )
- retete ale bucatarilor celebri ( 13 )
- rețete de sărbători ( 1 )
- salate ( 12 )
- Sirop ( 1 )
- sosuri ( 3 )
- supe si ciorbe ( 48 )
- vanat ( 2 )
duminică, 20 noiembrie 2011
Cartofi copţi în cuptor, cu umplutură de brânză, smântână şi verdeţuri
Îmi aduc aminte cu drag de multe seri, în copilărie, când mâncam cartofi copţi, cu unt, sau fără unt... Am iniţiat azi o variantă dietetică, cu brânză- cremă de vaci:
• 4 cartofi mari sau 8 cartofi mai micuţi
• o lingură de ulei de măsline
• 200 g de brânză de vaci la cutie
• 2-3 linguri de smântână
• un căţel de usturoi
• 2 linguri de diferite verdeţuri tocate: părtunjel, mărar, cimbru, ce aveţi pe acasă
• sare, piper
•
Spălăm cartofii şi îi punem întregi, cu coajă, la copt, pe o folie de aluminiu sau o pe hârtie de copt unsă cu ulei.
Între timp pregătim sosul frecând brânza cu smântână, sare, piper şi adăugând la sfârşit 1-2 linguri de părtunjel, mărar, un pic de usturoi, totul tocat mărunt.
Cartofii gata copţi se depică în două şi se umplu cu sosul pregătit cum s-a spus mai sus.
O salată verde sau o salată de roşii cu ceapă fac din acest aperitiv o cină bună.
Abonați-vă la:
Postare comentarii
(
Atom
)
delicios! abia astept sa fac si eu reteta asta
RăspundețiȘtergereDraga Monica, ma bucur ca iti place reteta mea, iti doresc succes si fantezie la umplutura cartofilor !
Ștergere