duminică, 20 noiembrie 2011

Cartofi copţi în cuptor, cu umplutură de brânză, smântână şi verdeţuri



Îmi aduc aminte cu drag de multe seri, în copilărie, când mâncam cartofi copţi, cu unt, sau fără unt... Am iniţiat azi o variantă dietetică, cu brânză- cremă de vaci:

•    4 cartofi mari sau 8 cartofi mai micuţi
•    o lingură de ulei de măsline
•    200 g de brânză de vaci la cutie
•    2-3 linguri de smântână
•    un căţel de usturoi
•    2 linguri de diferite  verdeţuri tocate: părtunjel, mărar, cimbru, ce   aveţi pe acasă
•    sare, piper
•   
Spălăm cartofii şi îi punem întregi, cu coajă, la copt, pe o folie de aluminiu sau o pe hârtie de copt unsă cu ulei.
Între timp pregătim sosul frecând brânza cu smântână, sare, piper şi adăugând la sfârşit 1-2 linguri de părtunjel, mărar, un pic de usturoi, totul tocat mărunt.
Cartofii gata copţi se depică în două şi se umplu cu sosul pregătit cum s-a spus mai sus.
O salată verde sau o salată de roşii cu ceapă fac din acest aperitiv o cină bună.

2 comentarii :

  1. delicios! abia astept sa fac si eu reteta asta

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Draga Monica, ma bucur ca iti place reteta mea, iti doresc succes si fantezie la umplutura cartofilor !

      Ștergere