Motto: Mâncăcioşi din toate ţările, uniţi-vă ! Bucătăria este pentru mine un spaţiu simpatic, în care ne adunăm toţi, familia mea şi prietenii mei. În această bucătărie virtuală, doresc să tăifăsuim, să schimbăm reţete şi impresii fel de fel. Într-un cuvânt, să ne simţim bine împreună.
Etichete
- aperitive si snackuri ( 56 )
- Băuturi ( 3 )
- carne ( 83 )
- ce v-ar putea interesa ( 18 )
- ce-am mai vazut ( 19 )
- ciuperci ( 1 )
- cuvint de inceput ( 1 )
- gemuri si dulceturi ( 10 )
- Gemuri și alte conserve ( 7 )
- in vizita la Gusulita ( 12 )
- legume si zarzavaturi ( 75 )
- muraturi si alte conserve ( 22 )
- orez ( 2 )
- Paine ( 6 )
- paste si alte aluaturi ( 16 )
- pe unde am mai umblat ( 2 )
- peşte ( 31 )
- Prajituri si alte dulciuri ( 203 )
- preparate cu oua ( 8 )
- retete ale bucatarilor celebri ( 13 )
- rețete de sărbători ( 1 )
- salate ( 12 )
- Sirop ( 1 )
- sosuri ( 3 )
- supe si ciorbe ( 48 )
- vanat ( 2 )
luni, 28 noiembrie 2011
Sote de dovlecei à la Ionela
Am reteţa de la mama unei vechi prietene, o femeie fină, drăguţă şi veselă care, din păcate, nu mai este de mult printre noi. Ea ne-a pregătit, într-o seară, nouă, fetiţe de 13-14 ani, acest sote, după o reţetă adusă din Italia. Uite că am ţinut-o minte !
Pentru 4 porţii:
- 3-4 dovlecei, în funcţie de numărul de de persoane
- o linguriţă de unt
- sare, piper, după gust
- opţional - parmezan, sau alt tip de caşcaval
Alegem dovlecei fragezi şi tineri, pe care îi curăţăm şi îi tăiem cubuleţe.
Într-o tigaie antiadezivă topim untul şi adăugăm dovleceii, lăsându-i să se înmoaie şi mestecând din timp în timp. Sunt gata când sucul a scăzut complet şi unii încep să prindă uşor culoare, fără să se prăjească.
Adăugăm sare, piper, un pic de mărar şi, eventual, o linguriţă de parmezan proaspăt ras.
Dacă avem şi un şniţel natur de viţel....e perfect !!
Abonați-vă la:
Postare comentarii
(
Atom
)
Niciun comentariu :
Trimiteți un comentariu