duminică, 20 noiembrie 2011

Aperitiv cu avocado



A durat ceva până am prins gustul la avocado. Acum îmi place foarte mult, în orice formă. În salate, ca şi guacamole cu tacos, sau umplut, cum se vede din cele ce urmează:

•    2 fructe de avocado
•    sucul de la o lămâie
•    200 g brânză-cremă de vaci la cutie
•    2- 3 fire de ceapă verde
•    4 cozi de creveţi congelate
•    un ardei iute mic (“ciuşca” oltenească, atât de apreciată lângă  un castronaş cu ciorbă grasă de gâscă, ori de curcan, preparată cu zeamă de varză murată!), pentru decor

 Curăţăm şi spălăm ceapa verde, o tăiem în feliuţe subţiri. La fel şi ardeiul. Avem grijă să îndepărtăm seminţele şi nervurile.
Pregătim umplutura, amestecând brânza cu ceapa, cu o linguriţă de zeamă de lămâie, cu sare şi piper după gust.
 Într-un vas punem la fiert un pic de apă cu sare şi dăm, scurt, în clocot cozile de creveţi, până capătă o culoare rozalie.
 Tăiem fructul de avocado în două, stropim secţiunea cu zeamă de lămâie, ca să nu se închidă la culoare, scoatem sâmburele şi, în respectiva adincitură, punem 1- 2 linguriţe din pasta de brânză. Garnisim cu 1-2 cozi de creveţi, cu fâşii de ardei iute şi cu un pic de ceapă verde.

Niciun comentariu :

Trimiteți un comentariu