Motto: Mâncăcioşi din toate ţările, uniţi-vă ! Bucătăria este pentru mine un spaţiu simpatic, în care ne adunăm toţi, familia mea şi prietenii mei. În această bucătărie virtuală, doresc să tăifăsuim, să schimbăm reţete şi impresii fel de fel. Într-un cuvânt, să ne simţim bine împreună.
Etichete
- aperitive si snackuri ( 56 )
- Băuturi ( 3 )
- carne ( 83 )
- ce v-ar putea interesa ( 18 )
- ce-am mai vazut ( 19 )
- ciuperci ( 1 )
- cuvint de inceput ( 1 )
- gemuri si dulceturi ( 10 )
- Gemuri și alte conserve ( 7 )
- in vizita la Gusulita ( 12 )
- legume si zarzavaturi ( 75 )
- muraturi si alte conserve ( 22 )
- orez ( 2 )
- Paine ( 6 )
- paste si alte aluaturi ( 16 )
- pe unde am mai umblat ( 2 )
- peşte ( 31 )
- Prajituri si alte dulciuri ( 203 )
- preparate cu oua ( 8 )
- retete ale bucatarilor celebri ( 13 )
- rețete de sărbători ( 1 )
- salate ( 12 )
- Sirop ( 1 )
- sosuri ( 3 )
- supe si ciorbe ( 48 )
- vanat ( 2 )
duminică, 20 noiembrie 2011
Aperitiv cu avocado
A durat ceva până am prins gustul la avocado. Acum îmi place foarte mult, în orice formă. În salate, ca şi guacamole cu tacos, sau umplut, cum se vede din cele ce urmează:
• 2 fructe de avocado
• sucul de la o lămâie
• 200 g brânză-cremă de vaci la cutie
• 2- 3 fire de ceapă verde
• 4 cozi de creveţi congelate
• un ardei iute mic (“ciuşca” oltenească, atât de apreciată lângă un castronaş cu ciorbă grasă de gâscă, ori de curcan, preparată cu zeamă de varză murată!), pentru decor
Curăţăm şi spălăm ceapa verde, o tăiem în feliuţe subţiri. La fel şi ardeiul. Avem grijă să îndepărtăm seminţele şi nervurile.
Pregătim umplutura, amestecând brânza cu ceapa, cu o linguriţă de zeamă de lămâie, cu sare şi piper după gust.
Într-un vas punem la fiert un pic de apă cu sare şi dăm, scurt, în clocot cozile de creveţi, până capătă o culoare rozalie.
Tăiem fructul de avocado în două, stropim secţiunea cu zeamă de lămâie, ca să nu se închidă la culoare, scoatem sâmburele şi, în respectiva adincitură, punem 1- 2 linguriţe din pasta de brânză. Garnisim cu 1-2 cozi de creveţi, cu fâşii de ardei iute şi cu un pic de ceapă verde.
Abonați-vă la:
Postare comentarii
(
Atom
)
Niciun comentariu :
Trimiteți un comentariu