Motto: Mâncăcioşi din toate ţările, uniţi-vă ! Bucătăria este pentru mine un spaţiu simpatic, în care ne adunăm toţi, familia mea şi prietenii mei. În această bucătărie virtuală, doresc să tăifăsuim, să schimbăm reţete şi impresii fel de fel. Într-un cuvânt, să ne simţim bine împreună.
Etichete
- aperitive si snackuri ( 56 )
- Băuturi ( 3 )
- carne ( 83 )
- ce v-ar putea interesa ( 18 )
- ce-am mai vazut ( 19 )
- ciuperci ( 1 )
- cuvint de inceput ( 1 )
- gemuri si dulceturi ( 10 )
- Gemuri și alte conserve ( 7 )
- in vizita la Gusulita ( 12 )
- legume si zarzavaturi ( 75 )
- muraturi si alte conserve ( 22 )
- orez ( 2 )
- Paine ( 6 )
- paste si alte aluaturi ( 16 )
- pe unde am mai umblat ( 2 )
- peşte ( 31 )
- Prajituri si alte dulciuri ( 203 )
- preparate cu oua ( 8 )
- retete ale bucatarilor celebri ( 13 )
- rețete de sărbători ( 1 )
- salate ( 12 )
- Sirop ( 1 )
- sosuri ( 3 )
- supe si ciorbe ( 48 )
- vanat ( 2 )
duminică, 20 noiembrie 2011
Rulada de viţel cu şuncă de Parma şi legume de sezon
Am vrut, de fapt, să prepar Saltimbocca, dar n-am găsit salvie. Drept care am schimbat niţel procedurile. Să vedem dacă vă pot convinge.
Pentru 3 portii:
• 3 felii subţiri de carne de viţel din pulpă
• 3 felii de şuncă de Parma, sau din altă şuncă, crudă ori afumată
• 3 linguriţe de Pesto (se poate înlocui cu muştar)
• 2 roşii
• 1 ceapă roşie
• un dovlecel. Eu am găsit nişte dovlecei rotunzi, foarte arătoşi !
• 2-3 cartofi
• 1/2 varză roşie
• 1-2 linguri de ulei de măsline
• oregano uscat
• 2-3 căţei de usturoi
• 100 ml zeamă de zarzavat
• 100 ml vin roşu
• o bucăţică de unt cât o nucă
•
Sniţelele de viţel de bat puţin învelite în folie şi se ung cu pesto alla genovese sau, în absenţa acestuia, cu muştar. Deasupra punem o felie de şuncă, rulăm carnea, o prindem cu o scobitoare, să nu se desfacă, după care rumenim şniţelele pe toate părţile, într-o linguriţă de ulei de măsline, şi le păstrăm la cald.
1/2 varză se fierbe câteva clocote în apă fierbinte, la fel şi dovlecelul felii (mai grosuţe). Separat, se fierb cartofii în coajă. Dovleceii se scurg, varza se taie felii şi se pune totul într-o tavă termorezistentă, alături de roşii felii, de cartofii curăţaţi şi tăiaţi în jumătăţi, de ceapa taiată in două, sau cum doriţi, alături de 2-3 căţei de usturoi. Se presară cu oregano, se stropeşte cu ulei de măsline şi se dă 15 minute la cuptor, la 170 de grade.
Adaugăm ruladele de carne, reducem temperatura şi mai lăsăm în cuptor 10 minute. Ruladele trebuie se fie pătrunse, dar să rămâna fragede.
În tigaia în care am prăjit carnea, turnăm 100 ml de vin şi 100 ml de supă de legume - (se poate şi din cubuleţ Maggi) şi lăsăm să scadă la jumătate. Sosul acesta îl legăm cu unt şi îl servim la carne.
Abonați-vă la:
Postare comentarii
(
Atom
)
Niciun comentariu :
Trimiteți un comentariu