duminică, 20 noiembrie 2011

Clătite cu somon şi cremă de brânză



Pare o reţetă oarecum neobişnuită.  Dar e vorba de un antreu uşor de pregătit, dacă îţi vin oaspeţi pe nepusă masă:
Pentru 4 portii:
•    8 clătite, după cum le face fiecare
•    4 felii de somon afumat
•    un borcanel  (150 g) de hrean cu smântână
•    2-3 linguri de brânză-cremă de vaci grasă (40 %)
•    sare, piper, boia iute, după gust
•    fire de arpagic sau mărar pentru decor

•    Amestecăm hreanul cu brânza şi adăugăm sare, piper şi un pic de boia, după gust. Mie personal nu prea îmi place iute...
•    Aranjăm câte 2 clătite pe farfurie şi, alături, câte o feliuţă de somon şi o lingură din compoziţia de brânza cu hrean. Garnisim cu fire de arpagic (Schnittlauch ) sau cu mărar. Servim imediat, cu un pahar de Prosecco sau de vin alb, ţinut la rece...
    Dacă vreţi, puteţi să şi umpleţi clătitele, ungându-le cu cremă de brânză, peste care puneţi felia de somon şi apoi rulaţi. Sunt la fel de bune.

Niciun comentariu :

Trimiteți un comentariu