Motto: Mâncăcioşi din toate ţările, uniţi-vă ! Bucătăria este pentru mine un spaţiu simpatic, în care ne adunăm toţi, familia mea şi prietenii mei. În această bucătărie virtuală, doresc să tăifăsuim, să schimbăm reţete şi impresii fel de fel. Într-un cuvânt, să ne simţim bine împreună.
Etichete
- aperitive si snackuri ( 56 )
- Băuturi ( 3 )
- carne ( 83 )
- ce v-ar putea interesa ( 18 )
- ce-am mai vazut ( 19 )
- ciuperci ( 1 )
- cuvint de inceput ( 1 )
- gemuri si dulceturi ( 10 )
- Gemuri și alte conserve ( 7 )
- in vizita la Gusulita ( 12 )
- legume si zarzavaturi ( 75 )
- muraturi si alte conserve ( 22 )
- orez ( 2 )
- Paine ( 6 )
- paste si alte aluaturi ( 16 )
- pe unde am mai umblat ( 2 )
- peşte ( 31 )
- Prajituri si alte dulciuri ( 203 )
- preparate cu oua ( 8 )
- retete ale bucatarilor celebri ( 13 )
- rețete de sărbători ( 1 )
- salate ( 12 )
- Sirop ( 1 )
- sosuri ( 3 )
- supe si ciorbe ( 48 )
- vanat ( 2 )
duminică, 20 noiembrie 2011
Clătite cu somon şi cremă de brânză
Pare o reţetă oarecum neobişnuită. Dar e vorba de un antreu uşor de pregătit, dacă îţi vin oaspeţi pe nepusă masă:
Pentru 4 portii:
• 8 clătite, după cum le face fiecare
• 4 felii de somon afumat
• un borcanel (150 g) de hrean cu smântână
• 2-3 linguri de brânză-cremă de vaci grasă (40 %)
• sare, piper, boia iute, după gust
• fire de arpagic sau mărar pentru decor
• Amestecăm hreanul cu brânza şi adăugăm sare, piper şi un pic de boia, după gust. Mie personal nu prea îmi place iute...
• Aranjăm câte 2 clătite pe farfurie şi, alături, câte o feliuţă de somon şi o lingură din compoziţia de brânza cu hrean. Garnisim cu fire de arpagic (Schnittlauch ) sau cu mărar. Servim imediat, cu un pahar de Prosecco sau de vin alb, ţinut la rece...
Dacă vreţi, puteţi să şi umpleţi clătitele, ungându-le cu cremă de brânză, peste care puneţi felia de somon şi apoi rulaţi. Sunt la fel de bune.
Abonați-vă la:
Postare comentarii
(
Atom
)
Niciun comentariu :
Trimiteți un comentariu