M-am tot gândit dacă n-ar trebui să spun tort...având în vedere că am folosit o formă rotundă. Dar, de fapt, nu are nici un fel de cremă şi puteţi foarte bine utiliza şi o formă dreptunghiulară ceva mai înaltă.
- 2 portocale bio
- 6 ouă
- 200 g de alune măcinate
- 200 g de zahăr
- 500 g de ciocolată de menaj rasă
- opţional, portocale confiate pentru decor
- Glazura:
- 2 linguri de apă
- 120 g de zahăr pudră
- 100 g de ciocolată de menaj
- 70 g de unt
Se fierb portocalele întregi timp de jumătate de oră, ca să se înmoaie, după care se taie, pentru a scoate sâmburii, şi se mărunţesc în mixer, cu coajă cu tot, până capătă consistenţa unui piure.
Ouăle se bat întregi, adăugând, puţin câte puţin, zahărul, alunele, ciocolata rasă şi, la sfârsit, piureul de portocale.
Această compoziţie se toarnă în formă şi se coace 3/4 de oră la 180 de grade. Spre sfârşit, încercaţi dacă s-a copt cu un beţigaş.
Se pregăteşte glazura din zahăr, apă şi ciocolată, se adaugă, la final, 70-100 g de unt şi se aşază peste prăjitură.
Niciun comentariu :
Trimiteți un comentariu