duminică, 15 ianuarie 2012

Fursecuri cu ciocolată (sau chocolate crinkles)

  • 250 g ciocolată amăruie
  •    60 g unt
  •   100 g zahăr
  •   2 ouă mari
  •    225 g făină
  •    1 plic zahăr vanilat
  •    un praf de sare
  •    1 linguriţă praf de copt
  •     zahăr tos şi zahăr pudră pentru exterior
 -ciocolata se topeşte cu untul în cuptorul cu microunde
- ouăle întregi se amestecă cu zahărul, se adaugă ciocolata topită (care să nu fie fierbinte)
- se adaugă făina amestecată cu praf de copt, sare şi zahăr vanilat şi se amestecă bine
- compoziţia se acoperă cu o folie şi se dă la frigider
- după ce se scoate din frigider, se ia cu lingura din compoziţie, sau cu mâna, se formează bile de mărimea unei nuci, se tăvălesc prin zahăr tos
- apoi prin zahăr pudră, cât mai bine
- tava se bagă la coptor la 170 de grade pentru 10 – 15 minute


Niciun comentariu :

Trimiteți un comentariu