Acolo, în prag de sărbatori, e mare înghesuială!
Când o veni vara, am să vă povestesc şi despre inegalabilii mici, pe care acelaşi onorabil domn Binder şi colaboratorii săi îi pregătesc cu mare măiestrie!
A ieşit bine supa de varză, chiar dacă pozele nu sunt pe măsură. Până să pregătesc din nou aparatul de fotografiat, musafirii mei au mâncat tot - spre satisfacţia mea, desigur - şi s-au lins pe buze.
Nu am ce să vă fac....reţetă da, vă pot oferi, dar poze bune, nu!
Ingrediente pentru 8-10 porţii:
250 g cârnaţi de porc afumaţi
1 kg varză acră tocată, cu zeamă cu tot
o ceapă mică
o bucată de ţelină
un morcov
o rădăcină de pătrunjel
un gălbenuş
200 ml smântână
o linguriţă de cimbru uscat
1/2 cană de orez
o lingură de făină
niţică boia de ardei de calitate bună - paprika (de la mama ei!).
Am curăţat şi mărunţit ceapa şi zarzavatul, am tăiat cârnaţii felii şi am înfierbântat un pic de ulei într-o oală, mare cât să încapă tot ce aveam de gând să pun în ea! Am călit mai întâi ceapa, am adăugat cârnaţii, apoi zarzavaturile, am amestecat de câteva ori şi am turnat deasupra varza acră, cu zeama ei cu tot. Am mai pus apă şi am lăsat totul să fiarbă molcom... vreo oră, o oră şi jumătate...Între timp, am fiert orezul, după reţeta mea de un veac: la cantitatea de orez - de trei ori atâta apă. Sare, nu !
Am făcut un rântas cu făină şi boia, l-am turnat în supă, am adăugat orezul şi, înainte să o servesc mâncăcioşilor, am dres-o cu smântâna bătută cu un gălbenuş.
Szeretem. :)
RăspundețiȘtergere