duminică, 15 ianuarie 2012

Prăjitură fondantă de ciocolată ( Arjana)


E e nebunie prajitura asta, spune Arjana ! La suprafata o crusta tare, dar daca treci de ea, un miez fluid de ciocolata...mmmmm !!!

200 g ciocolată amăruie
200 g unt
200 g zahăr brun
4 ouă şi 4 gălbenuşuri
200 g făină

Se topesc ciocolata şi untul în bain-marie sau micro.
Separat se bat ouăle cu zahărul până devin o pastă mai groasă. Se adaugă făina şi se amestecă bine.
Ciocolata topită se amestecă să se omogenizeze bine şi se adaugă peste crema de ouă în 3 tranşe, amestecând bine. Se pun în formele pregătite înainte până la ¾.
Cuptorul se încinge la 200 grade şi se coc 10-12 minute, până fac o crustă deasupra şi se îndepărtează de margini. Se lasă 2-3 minute şi se scot cu grijă direct în farfurii. Se servesc cu îngheţată şi eventual sos caramel.
Pregătire forme: Formele se ung cu unt topit şi se pun în frigider sau congelator. Se mai ung o dată cu unt şi se presară cacao (consistent).
Formele umplute se pot congela până la 1 lună. Se scot din congelator şi se coc direct adăugând 5 minute la timpul de coacere. Se pot ţine şi în frigider peste noapte şi se coc a doua zi.

Niciun comentariu :

Trimiteți un comentariu