Motto: Mâncăcioşi din toate ţările, uniţi-vă ! Bucătăria este pentru mine un spaţiu simpatic, în care ne adunăm toţi, familia mea şi prietenii mei. În această bucătărie virtuală, doresc să tăifăsuim, să schimbăm reţete şi impresii fel de fel. Într-un cuvânt, să ne simţim bine împreună.
Etichete
- aperitive si snackuri ( 56 )
- Băuturi ( 3 )
- carne ( 83 )
- ce v-ar putea interesa ( 18 )
- ce-am mai vazut ( 19 )
- ciuperci ( 1 )
- cuvint de inceput ( 1 )
- gemuri si dulceturi ( 10 )
- Gemuri și alte conserve ( 7 )
- in vizita la Gusulita ( 12 )
- legume si zarzavaturi ( 75 )
- muraturi si alte conserve ( 22 )
- orez ( 2 )
- Paine ( 6 )
- paste si alte aluaturi ( 16 )
- pe unde am mai umblat ( 2 )
- peşte ( 31 )
- Prajituri si alte dulciuri ( 203 )
- preparate cu oua ( 8 )
- retete ale bucatarilor celebri ( 13 )
- rețete de sărbători ( 1 )
- salate ( 12 )
- Sirop ( 1 )
- sosuri ( 3 )
- supe si ciorbe ( 48 )
- vanat ( 2 )
duminică, 15 ianuarie 2012
Prăjitură fondantă de ciocolată ( Arjana)
E e nebunie prajitura asta, spune Arjana ! La suprafata o crusta tare, dar daca treci de ea, un miez fluid de ciocolata...mmmmm !!!
200 g ciocolată amăruie
200 g unt
200 g zahăr brun
4 ouă şi 4 gălbenuşuri
200 g făină
Se topesc ciocolata şi untul în bain-marie sau micro.
Separat se bat ouăle cu zahărul până devin o pastă mai groasă. Se adaugă făina şi se amestecă bine.
Ciocolata topită se amestecă să se omogenizeze bine şi se adaugă peste crema de ouă în 3 tranşe, amestecând bine. Se pun în formele pregătite înainte până la ¾.
Cuptorul se încinge la 200 grade şi se coc 10-12 minute, până fac o crustă deasupra şi se îndepărtează de margini. Se lasă 2-3 minute şi se scot cu grijă direct în farfurii. Se servesc cu îngheţată şi eventual sos caramel.
Pregătire forme: Formele se ung cu unt topit şi se pun în frigider sau congelator. Se mai ung o dată cu unt şi se presară cacao (consistent).
Formele umplute se pot congela până la 1 lună. Se scot din congelator şi se coc direct adăugând 5 minute la timpul de coacere. Se pot ţine şi în frigider peste noapte şi se coc a doua zi.
Abonați-vă la:
Postare comentarii
(
Atom
)
Niciun comentariu :
Trimiteți un comentariu