Aluatul:
- 250 g făină;
- 125 g unt;
- 1 ou;
- sare.
Umplutura:
- 8 ouă;
- 1 ardei gras;
- 100 g smântână;
- telemea;
- 2 – 3 linguri pemet;
- 2 – 3 linguri caşcaval ras;
sare, piper;
Se frământă un aluat de tarte, la care se mai pot adăuga 1 – 2 linguri apă (dacă este cazul). Se înveleşte în folie şi se dă la frigider 15 minute.
Se taie aluatul şi se tapetează 8 forme mici de tarte. Se unge fiecare cu smântână, se presară pesmet. Se rade telemea sau brânză feta, se sparge un ou în fiecare formă. Se presară bucăţele de ardei, sare, piper şi cascaval ras. Se coace la temperatură mare cca 30 minute. După 15 minute se acoperă cu folie de aluminiu. Se servesc calde !
Motto: Mâncăcioşi din toate ţările, uniţi-vă ! Bucătăria este pentru mine un spaţiu simpatic, în care ne adunăm toţi, familia mea şi prietenii mei. În această bucătărie virtuală, doresc să tăifăsuim, să schimbăm reţete şi impresii fel de fel. Într-un cuvânt, să ne simţim bine împreună.
Etichete
- aperitive si snackuri ( 56 )
- Băuturi ( 3 )
- carne ( 83 )
- ce v-ar putea interesa ( 18 )
- ce-am mai vazut ( 19 )
- ciuperci ( 1 )
- cuvint de inceput ( 1 )
- gemuri si dulceturi ( 10 )
- Gemuri și alte conserve ( 7 )
- in vizita la Gusulita ( 12 )
- legume si zarzavaturi ( 75 )
- muraturi si alte conserve ( 22 )
- orez ( 2 )
- Paine ( 6 )
- paste si alte aluaturi ( 16 )
- pe unde am mai umblat ( 2 )
- peşte ( 31 )
- Prajituri si alte dulciuri ( 203 )
- preparate cu oua ( 8 )
- retete ale bucatarilor celebri ( 13 )
- rețete de sărbători ( 1 )
- salate ( 12 )
- Sirop ( 1 )
- sosuri ( 3 )
- supe si ciorbe ( 48 )
- vanat ( 2 )
Abonați-vă la:
Postare comentarii
(
Atom
)
imi place tare mult aceasta forma de prezentare/servire! le fac si eu (aproximativ la fel) si sunt super delicioase! te pup
RăspundețiȘtergereMultumesc, Emily ! Pentru mine e o placere sa vizitez blogul tau, cu multe bunatati prezentate extrem de apetisant !!
RăspundețiȘtergere