marți, 24 ianuarie 2012

Tarte cu ouă sau ochiuri in capot ( Arjana)

Aluatul:
-    250 g făină;
-    125 g unt;
-    1 ou;
-    sare.
Umplutura:
-    8 ouă;
-    1 ardei gras;
-    100 g smântână;
-    telemea;
-    2 – 3 linguri pemet;
-    2 – 3 linguri caşcaval ras;
     sare, piper;

Se frământă un aluat de tarte, la care se mai pot adăuga 1 – 2 linguri apă (dacă este cazul). Se înveleşte în folie şi se dă la frigider 15 minute.
Se taie aluatul şi se tapetează 8 forme mici de tarte. Se unge fiecare cu smântână, se presară pesmet. Se rade telemea sau brânză feta, se sparge un ou în fiecare formă. Se presară bucăţele de ardei, sare, piper şi cascaval ras. Se coace la temperatură mare cca 30 minute. După 15 minute se acoperă cu folie de aluminiu. Se servesc calde !

2 comentarii :

  1. imi place tare mult aceasta forma de prezentare/servire! le fac si eu (aproximativ la fel) si sunt super delicioase! te pup

    RăspundețiȘtergere
  2. Multumesc, Emily ! Pentru mine e o placere sa vizitez blogul tau, cu multe bunatati prezentate extrem de apetisant !!

    RăspundețiȘtergere