joi, 19 ianuarie 2012

Tort cu lavă de lichior (Din bunătăţile Arjanei)


Blat:
-    4 ouă
-    100 g făină
-    100 g alune măcinate
-    2 linguriţe praf de copt
Crema:
-    10 g gelatină
-    200 ml lichior de ouă
-    200 g brânză de vaci
-    75 g zahăr
-    600 ml frişcă
Ornat:
-    300 frişcă
-    50 g Amaretini
-    150 ml lichior de ouă

Blat – Se încinge cuptorul la 175°C. Se bat ouăle cu zahăr şi 4 linguri apă. Se amestecă făina cu alunele şi praful de copt. Se înglobează în amestecul de ouă. Se coace, cca 35 minute,  într-o formă de tort tapetată cu hârtie. Se taie în două.

Crema – Se înmoaie gelatina. Se amestecă lichiorul de ouă cu brânză de vaci şi zahăr. Se dizolvă gelatina şi se amestecă cu câteva linguri de cremă, apoi se înglobează în restul de compoziţie. După ce s-a răcit crema, se bate frişca şi se înglobează.

Se umplu blaturile cu cremă şi se dau la rece. Se bate restul de frişcă, se îmbracă marginea tortului. Se zdrobesc fursecurile cu migdale şi se încrustează pe margine (eu am folosit fulgi de migdale). Se spriţează rozete pe margine şi se toarnă lichiorul de ouă deasupra.

Niciun comentariu :

Trimiteți un comentariu