joi, 19 ianuarie 2012

Tort fin de ciocolată (Din bunătăţile Arjanei)

Blat:
-    110 g zahăr
-    110 g făină
-    5 ouă
-    40 g unt topit
-    20 g cacao.

Crema:
-    50 g frişcă
-    200 g ciocolată
-    80 g unt
-    150 g cremă nougat
-    20 ml rom

Ornat:
-    200 g ciocolată cu lapte;
-    300 g marţipan
-    fructe confiate

Blat – Se bat spuma şi ouăle cu zahărul, se înglobează făina amestecată cu cacao. Se topeşte untul şi se amestecă în compoziţie. Se toarnă în forma de tort (tapetată cu hârtie) şi se coace cca 20- 25 minute la 200°C.

Crema – Se dă în fiert frişca, se topeşte ciocolata în cuptorul cu microunde şi se amestecă cu frişca. Se adaugă untul şi crema nougat. Se amestecă bine şi se adaugă şi romul.

Se taie blatul în două, se însiropează (se face un sirop din apă cu zahăr şi se adaugă rom), se unge cu cremă. Marţipanul se întinde între două folii de hârtie de copt şi se formează o foaie circulară, cu care se va îmbraca tortul. Se acoperă tortul cu plăpumioara de marţipan. Se topeşte ciocolata cu lapte, se adaugă puţin ulei, ca să fie mai fluidă, şi se toarnă glazura. Se ornează cu fructe confiate sau ciocolată.

Niciun comentariu :

Trimiteți un comentariu