Blat:
- 110 g zahăr
- 110 g făină
- 5 ouă
- 40 g unt topit
- 20 g cacao.
Crema:
- 50 g frişcă
- 200 g ciocolată
- 80 g unt
- 150 g cremă nougat
- 20 ml rom
Ornat:
- 200 g ciocolată cu lapte;
- 300 g marţipan
- fructe confiate
Blat – Se bat spuma şi ouăle cu zahărul, se înglobează făina amestecată cu cacao. Se topeşte untul şi se amestecă în compoziţie. Se toarnă în forma de tort (tapetată cu hârtie) şi se coace cca 20- 25 minute la 200°C.
Crema – Se dă în fiert frişca, se topeşte ciocolata în cuptorul cu microunde şi se amestecă cu frişca. Se adaugă untul şi crema nougat. Se amestecă bine şi se adaugă şi romul.
Se taie blatul în două, se însiropează (se face un sirop din apă cu zahăr şi se adaugă rom), se unge cu cremă. Marţipanul se întinde între două folii de hârtie de copt şi se formează o foaie circulară, cu care se va îmbraca tortul. Se acoperă tortul cu plăpumioara de marţipan. Se topeşte ciocolata cu lapte, se adaugă puţin ulei, ca să fie mai fluidă, şi se toarnă glazura. Se ornează cu fructe confiate sau ciocolată.
Motto: Mâncăcioşi din toate ţările, uniţi-vă ! Bucătăria este pentru mine un spaţiu simpatic, în care ne adunăm toţi, familia mea şi prietenii mei. În această bucătărie virtuală, doresc să tăifăsuim, să schimbăm reţete şi impresii fel de fel. Într-un cuvânt, să ne simţim bine împreună.
Etichete
- aperitive si snackuri ( 56 )
- Băuturi ( 3 )
- carne ( 83 )
- ce v-ar putea interesa ( 18 )
- ce-am mai vazut ( 19 )
- ciuperci ( 1 )
- cuvint de inceput ( 1 )
- gemuri si dulceturi ( 10 )
- Gemuri și alte conserve ( 7 )
- in vizita la Gusulita ( 12 )
- legume si zarzavaturi ( 75 )
- muraturi si alte conserve ( 22 )
- orez ( 2 )
- Paine ( 6 )
- paste si alte aluaturi ( 16 )
- pe unde am mai umblat ( 2 )
- peşte ( 31 )
- Prajituri si alte dulciuri ( 203 )
- preparate cu oua ( 8 )
- retete ale bucatarilor celebri ( 13 )
- rețete de sărbători ( 1 )
- salate ( 12 )
- Sirop ( 1 )
- sosuri ( 3 )
- supe si ciorbe ( 48 )
- vanat ( 2 )
Abonați-vă la:
Postare comentarii
(
Atom
)
Niciun comentariu :
Trimiteți un comentariu